35 digitale schoolborden op weg naar BG

Vrijdag 30 maart gaan 35 tweedehands smartboards in het vliegtuig naar Nairobi, bestemd voor Blessed Generation. Dit zijn borden, die een paar jaar geleden al aan ons zijn geschonken en die tot nu toe in Hengelo in opslag stonden. Het probleem was dat het niet eenvoudig is om deze borden voor een acceptabele prijs op de plaats van bestemming te krijgen. Denk aan transportkosten, maar vooral aan douaneformaliteiten en aan de kans dat de borden ergens onderweg ‘zoek raken’. Maar nu is het eindelijk zover!

Met hulp van sponsor Jaap Kingma, zeg maar gerust 'Mister Highschool' en zijn stichting Geen Dak, een flink aantal inpak-vrijwilligers en de deskundigheid van een Duits/Keniaans vervoersbedrijf staan de borden nu geboekt op de vrijdag-vlucht naar Nairobi. Volgende week kunnen de medewerkers van Blessed Generation Kenia de borden ophalen in de loods van de transporteur.

Met de smartboards kunnen zowel de Highschool als de beide lagere scholen van Blessed Generation de kwaliteit van hun onderwijs weer een nieuwe impuls geven. We hopen dat hiermee heel veel kinderen getraind kunnen worden in ICT-vaardigheden en dat de toch al goede examenresultaten van onze scholen nog verder zullen verbeteren. Alle vrijwilligers en sponsoren bedankt!